Το Glühwein, το απόλυτο εορταστικό ποτό, με το κόκκινο χρώμα, τη γλυκιά γεύση και τα υπέροχα αρώματα, θα σε γεμίσει με ζεστασιά και θα διεγείρει όλες τις αισθήσεις σου.

Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει να πίνεις κρασί, που πολύ αμφιβάλλω, το Glühwein (Γκλούβειν) ή αλλιώς mulled wine, είναι ένα ποτό που θα λατρέψεις.
Είμαι σίγουρη ότι αφού το δοκιμάσεις, θα γίνει το αγαπημένο σου ζεστό ποτό για τα κρύα βράδια του χειμώνα, αλλά και το πιο εορταστικό κι εντυπωσιακό κέρασμα των εορτών.
Κύριο συστατικό του, πολύ σωστά μάντεψες, είναι το κόκκινο κρασί. Αυτό όμως που το κάνει να διαφέρει, είναι, ότι προσθέτεις μπαχαρικά και φρούτα της αρεσκείας σου και το ζεσταίνεις.
Το αποτέλεσμα είναι ένα ζεστό, αρωματικό, γλυκό κρασί, με υπέροχη γεύση και άρωμα!
Στο ίντερνετ θα βρεις πολλές συνταγές για Glühwein. Εγώ όμως προτείνω να δοκιμάσεις τη δική μου πανεύκολη αγαπημένη εκδοχή. Το φτιάχνω κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, είτε έχω καλεσμένους, είτε όχι και καλωσορίζω τη νέα χρονιά με ζεστασιά, γλύκα κι αρώματα!
Τα υλικά μου
- Ένα μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί (750 ml)
- 250 γρ. μέλι
- Δύο ξυλάκια κανέλας
- Πέντε γαρύφαλλα
- Δύο αστεροειδείς γλυκάνισους
- Ένα πορτοκάλι (φλούδα και χυμό)
- 150 ml μπράντι ή αν προτιμάς κονιάκ (προαιρετικά)
Αρχικά ξεφλουδίζεις το πορτοκάλι και το στύβεις.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτεις το κόκκινο κρασί, τα ξυλάκια κανέλας, τα πέντε γαρύφαλλα, τους δύο αστεροειδείς γλυκάνισους, το μέλι, τις φλούδες από το πορτοκάλι και τον χυμό του.
Ζεσταίνεις το μείγμα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσεις να βράσει γιατί θα εξατμιστεί το αλκοόλ, για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, σβήνεις το μάτι, σκεπάζεις την κατσαρόλα και το αφήνεις άλλα 20 λεπτά, για να απλώσει παντού τα αρώματά του.
Τέλος προσθέτεις το μπράντι για να κάνεις ακόμα πιο έντονη τη γεύση του. Αν πάλι προτιμάς πιο απαλή γεύση, το αφήνεις όπως είναι.
Σουρώνεις και το σερβίρεις ζεστό, σε κούπες ή ποτήρια που αντέχουν τη θερμότητα.
Διακοσμείς με φλούδες από πορτοκάλι, ξυλάκια κανέλας, αστεροειδή γλυκάνισο ή οτιδήποτε άλλο ταιριάζει στα γούστα σου.
Πρόσφερε το Glühwein σαν welcome drink στους καλεσμένους σου και σίγουρα θα τους εντυπωσιάσεις με τη φίνα γεύση του. Όλο το σπίτι θα μυρίζει από τα υπέροχα αρώματά του, κάτι που θα δώσει μία επιπλέον εορταστική και πρωτότυπη νότα στη βραδιά!

Να τα πιούμε με Glühwein;
Το Glühwein (Γκλούβειν) ή αλλιώς mulled wine, είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο ποτό που θα σε ζεστάνει εσωτερικά κι επιπλέον θα γεμίσει το σπίτι σου με υπέροχα αρώματα!
Να σου πω ένα μυστικό; Όταν έχω καλεσμένους στις γιορτές και θέλω να τους εντυπωσιάσω, φτιάχνω Glühwein το πρωί, ώστε τα αρώματά του να γεμίσουν το σπίτι μου και να τους υποδεχτούν με το άνοιγμα της πόρτας!
Σε συνδυασμό με τις μυρωδιές από τα πεντανόστιμα εναλλακτικά μελομακάρονά μου, καταλαβαίνεις πόσο υπέροχα κι εορταστικά μυρίζει όλο το σπίτι!
Το βράδυ λίγο πριν το προσφέρω, το ζεσταίνω και προσθέτω κομματάκια φρούτων ή ρόδι. Έτσι μοιάζει λίγο σαν σαγκρία, αλλά στη ζεστή της εκδοχή.
Προτιμώ να το σερβίρω σε εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες κούπες, για να δημιουργήσω πιο ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα για όλους.
Στην υγειά σας και καλές γιορτές!

Αφήστε μια απάντηση