Η κουακερόπιτα είναι ένα από τα πιο εύκολα, υγιεινά και θρεπτικά πρωινά για όλη την οικογένεια, με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Πρέπει να είναι ελαφρύ, θρεπτικό, υγιεινό και να σε γεμίζει με δύναμη κι ενέργεια.
Το κουάκερ ή αλλιώς οι νιφάδες βρώμης, που είναι και το κύριο συστατικό της κουακερόπιτας, είναι ένα εξαιρετικό πρωινό για όλη την οικογένεια, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, δυνατό αποτοξινωτικό και καταπληκτική πηγή ενέργειας.
Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, ενώ έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Ειδικά για εσένα που το πρωί δεν έχεις χρόνο, θέλεις όμως να φτιάξεις κάτι γρήγορο, η κουακερόπιτα με γάλα αμυγδάλου, ροδέλες μπανάνας, raw cacao nibs, τριμμένη καρύδα και σιρόπι από χαρούπι, είναι το ιδανικό πρωινό γεύμα!
Η δική μου πεντανόστιμη κουακερόπιτα
Η κουακερόπιτα είναι πολύ απλή και γρήγορη στην παρασκευή της. Σε μόλις πέντε λεπτά, έχεις έτοιμο ένα σούπερ υγιεινό και θρεπτικό πρωινό για όλη την οικογένεια.
Η γεύση της είναι ουδέτερη, οπότε μπορείς να επιλέξεις τα υλικά που θα προσθέσεις από πάνω, είτε την προτιμάς γλυκιά, είτε αλμυρή.
– τρεις κ.σ. βρώμη
– μία κ.σ. σπόροι τσία
– μία κούπα γάλα αμυγδάλου
– δύο ασπράδια αυγού
Για το γαρνίρισμα προτιμώ: μία μπανάνα σε ροδέλες, raw cacao nibs, τριμμένη καρύδα και λίγο σιρόπι από χαρούπι, για τέλεια σοκολατένια γεύση!
Φυσικά, για πιο απλή γεύση, μπορείς απλά να βάλεις λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης και μετά να πασπαλίσεις λίγη κανέλα.
Η προετοιμασία για να φτιάξεις την πιο νόστιμη κουακερόπιτα είναι ακριβώς η ίδια με την ζεστή κρέμα βρώμης!
Σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι, βάζεις όλα τα υλικά από το προηγούμενο βράδυ, εκτός από τα ασπράδια. Με αυτόν τον τρόπο η βρώμη μαλακώνει και γίνεται πιο εύπεπτη.
Το επόμενο πρωί αδειάζεις το μείγμα σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτεις δύο ασπράδια.
Ανακατεύεις απαλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, ενώ παράλληλα ψεκάζεις με λάδι το τηγάνι σου και το ζεσταίνεις πάνω στο μάτι.
Αδειάζεις τον χυλό στο τηγάνι, τον απλώνεις προσεκτικά και μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις ψηθεί από την κάτω πλευρά, αναποδογυρίζεις την κουακερόπιτα και περιμένεις να ψηθεί κι από την άλλη.
Όταν είναι έτοιμη, σερβίρεις σε ένα πιάτο και γαρνίρεις με ροδέλες μπανάνας, raw cacao nibs, τριμμένη καρύδα και σιρόπι από χαρούπι!
Ένα σούπερ χορταστικό, θρεπτικό, πεντανόστιμο και γεμάτο ενέργεια πρωινό για όλη την οικογένεια είναι έτοιμο!
Η συγκεκριμένη κουακερόπιτα ταιριάζει απόλυτα με ένα Choco Smoothie ή για όσους αγαπούν το τσάι, με ένα Matcha Latte!

Ένας άγνωστος διατροφικός θησαυρός
Η κουακερόπιτα είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά πρωινά που έχω δοκιμάσει.
Είναι ένας άγνωστος διατροφικός θησαυρός, που κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια.
Με κρατάει χορτάτη μέχρι το μεσημέρι κι έτσι αποφεύγω τα τσιμπολογήματα ή τα έτοιμα μικρογεύματα.
Μουλιάζω τις νιφάδες βρώμης σε γάλα αμυγδάλου από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να γίνουν πιο μαλακές κι εύπεπτες. Για να ενισχύσω την πρωτεΐνη του πρωινού μου γεύματος, συνδυάζω την πίτα μου με λίγα αμύγδαλα.
Υπάρχουν βέβαια κάποιες μέρες που πρέπει να φύγω βιαστικά από το σπίτι και δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω την κουακερόπιτά μου.
Τον έτοιμο χυλό που έχω στο ψυγείο, τον αδειάζω σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω γάλα αμυγδάλου και τον βράζω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Με αυτόν τον τρόπο ετοιμάζω ένα κρεμώδες, πεντανόστιμο porridge βρώμης που έχει τα ίδια οφέλη με την κουακερόπιτα!
Αν θέλεις κι εσύ να έχεις ενέργεια όλη μέρα και προσέχεις το βάρος σου, η λύση είναι μία… Κουακερόπιτα στο πρωινό για σούπερ δυνάμεις και καλλίγραμμο σώμα…

Μπράβο κοπέλα μου που προσέχεις τη διατροφή σου και της οικογένειας σου σπανίζει σήμερα αυτό
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια… Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για εμένα και την οικογένειά μου. Η σωστή διατροφή μάς βοηθάει να έχουμε υγεία κι ευεξία… Κι αυτό ακριβώς θέλω να μεταδώσω και στα παιδάκια μου από τώρα που είναι μικρά.
Η δοσολογία είναι τελείως άκυρη που δίνεται
Με 2 ασπράδια, 4 κ.Σ βρώμη και 1 κούπα γάλα είναι αδύνατον να φτιαχτεί μείγμα
Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Αν δεν το στέλνατε, δεν θα ανακάλυπτα ένα λάθος που έγινε… Η σωστή δοσολογία είναι: 3-4 κ.σ. βρώμη, 1 κούπα γάλα και 1 κ.σ. σπόροι τσία. Προφανώς, έσβησα κατά λάθος την δοσολογία για το τσία. Βάζετε σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι, αυτά τα τρία συστατικά και τα αφήνετε από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο. Το επόμενο πρωί, αδειάζετε το μείγμα σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτετε τα δύο ασπράδια και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε σε αντικολλητικό τηγάνι, εγώ ψεκάζω και λίγο λάδι, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Η δυνατή θερμοκρασία της δικής μου κουζίνας είναι 9, οπότε εγώ το μαγειρεύω στο 5. Μόλις ετοιμαστεί από τη μία πλευρά, αναποδογυρίζετε και μαγειρεύετε και την άλλη. Η κουακερόπιτα είναι ένα πολύ δυναμωτικό πρωινό… Σύντομα θα διορθώσω και το λάθος στο άρθρο μου…