Η κουακερόπιτα είναι ένα από τα πιο εύκολα, υγιεινά και θρεπτικά πρωινά για όλη την οικογένεια, με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Πρέπει να είναι ελαφρύ, θρεπτικό, υγιεινό και να σε γεμίζει με δύναμη κι ενέργεια.
Σε παλαιότερο άρθρο μου, πρότεινα 7 απλές ιδέες για εύκολο, θρεπτικό κι άκρως υγιεινό πρωινό. Πρόκειται για επτά υγιεινές ιδέες, μία για κάθε μέρα της εβδομάδας, για να γεύεσαι διαφορετικές γεύσεις και να μην βαριέσαι. Ακριβώς όπως τις απολαμβάνω εγώ…
Σήμερα, μοιράζομαι μαζί σου ακόμα μία εύκολη συνταγή για πρωινό, που τον τελευταίο καιρό με έχει κερδίσει και το ετοιμάζω για εμένα, αλλά και για τα δίδυμα αγοράκια μου.
Κουακερόπιτα με γάλα αμυγδάλου, μέλι και κανέλα!
Πώς να φτιάξεις κουακερόπιτα
Η κουακερόπιτα είναι πολύ απλή και γρήγορη στην παρασκευή της. Σε μόλις πέντε λεπτά, έχεις έτοιμο ένα σούπερ υγιεινό και θρεπτικό πρωινό για όλη την οικογένεια.
Η γεύση της είναι ουδέτερη, οπότε μπορείς να επιλέξεις τα υλικά που θα προσθέσεις από πάνω, είτε την προτιμάς γλυκιά, είτε αλμυρή.
- 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 2 ασπράδια αυγού
- Μία κούπα γάλα αμυγδάλου
- Ένα κ.γλ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
- Κανέλα για πασπάλισμα
Είναι προτιμότερο να ανακατέψεις τη βρώμη με το γάλα αμυγδάλου από το προηγούμενο βράδυ, για να μαλακώσει και να γίνει πιο εύπεπτη. Εγώ τα βάζω σε ένα μικρό γυάλινο τάπερ με καπάκι στο ψυγείο, ενώ κάποιες φορές ετοιμάζω διαφορετικά ταπεράκια για τις επόμενες δύο ή τρεις μέρες.
Το πρωί προσθέτεις στον χυλό σου τα ασπράδια, κι αφού ζεστάνεις ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, τον αδειάζεις και τον απλώνεις προσεχτικά για να γίνει μία λεπτή πιτούλα. Μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά κι από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και σερβίρεις την κουακερόπιτά σου με μέλι, ξηρούς καρπούς και κανέλα!
Εναλλακτικά, μπορείς να ψήσεις την κουακερόπιτα στην τοστιέρα! Επειδή όμως υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει ο χυλός στις πλάκες, βάζεις αντικολλητικό χαρτί πάνω και κάτω. Με αυτόν τον τρόπο έχεις μία αφράτη κι ελαφριά στη γεύση κουακερόπιτα, ο χρόνος ψησίματος όμως είναι μεγαλύτερος.
Αν έχεις παιδάκια που δεν τρώνε εύκολα αυγά, μπορείς να τα βάλεις στον χυλό, ακριβώς όπως κάνω εγώ με τα διδυμάκια μου! Την μαγειρεύω στην τοστιέρα και τους την σερβίρω σκέτη ή με ντομάτα και τυράκι.
Ένα σούπερ χορταστικό, θρεπτικό και γεμάτο ενέργεια πρωινό για όλη την οικογένεια είναι έτοιμο!
Η κ. Τζίνα Αλιμόνου μέσα από το κανάλι της Good Life by Gina, μας δείχνει πόσο εύκολο είναι να μαγειρέψουμε κουακερόπιτα, αλλά και να τη συνδυάσουμε με ένα ρόφημα με raw cacao, για ένα super πρωινό!
Οφέλη από την κατανάλωση κουάκερ
Το κουάκερ ή αλλιώς οι νιφάδες βρώμης, που είναι και το κύριο συστατικό της κουακερόπιτας, είναι ένα εξαιρετικό πρωινό για όλη την οικογένεια, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, κάλιο και νάτριο.
Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, δυνατό αποτοξινωτικό και καταπληκτική πηγή ενέργειας.
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που βοηθούν τον εγκέφαλο να αποκτήσει όση ενέργεια χρειάζεται κάθε μέρα, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και υψηλή ποσότητα φυτικών ινών που επιδρούν θετικά στο μικροβίωμα του εντέρου.
Είναι πανεύκολο στη μαγειρική, πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε θερμίδες, επομένως ιδανική τροφή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.
Είναι ένα σούπερ πρωινό που δεν απορροφάται γρήγορα από το έντερο και γι’ αυτό νιώθουμε χορτάτοι περισσότερη ώρα.
Όπως καταλαβαίνεις, το κουάκερ είναι ένας πραγματικός διατροφικός θησαυρός για το ξεκίνημα της μέρας.
Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι για να το απολαύσεις, αλλά η κουακερόπιτα είναι η πιο νόστιμη εκδοχή, είτε την προτιμάς αλμυρή, είτε γλυκιά. Θυμίζει λίγο κρέπα, αλλά στην υγιεινή εκδοχή της! Οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις είναι άπειροι…

Ένας άγνωστος διατροφικός θησαυρός
Η κουακερόπιτα είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά πρωινά που έχω δοκιμάσει. Με κρατάει χορτάτη μέχρι το μεσημέρι κι έτσι αποφεύγω τα τσιμπολογήματα ή τα έτοιμα μικρογεύματα.
Προτιμώ την αλμυρή εκδοχή της, γιατί η γλυκιά γεύση ανεβάζει απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στον οργανισμό μου κι επομένως την ενέργειά μου. Σύντομα όμως πέφτει και νιώθω κούραση και πείνα.
Μουλιάζω τις νιφάδες βρώμης σε γάλα αμυγδάλου ή καρύδας από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να γίνουν πιο μαλακές κι εύπεπτες. Για να ενισχύσω την πρωτεΐνη του πρωινού μου γεύματος, συνδυάζω την πίτα μου με ξηρούς καρπούς, συνήθως καρύδια ή αμύγδαλα.
Υπάρχουν βέβαια κάποιες μέρες που πρέπει να φύγω βιαστικά από το σπίτι και δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω την κουακερόπιτά μου. Τον έτοιμο χυλό που έχω στο ψυγείο, τον αδειάζω σε ένα κατσαρολάκι και τον βράζω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Με αυτόν τον τρόπο ετοιμάζω ένα κρεμώδες, πεντανόστιμο porridge βρώμης που έχει τα ίδια οφέλη με την κουακερόπιτα!
Αν θέλεις κι εσύ να έχεις ενέργεια όλη μέρα και προσέχεις το βάρος σου, η λύση είναι μία… Κουακερόπιτα στο πρωινό για σούπερ δυνάμεις και καλλίγραμμο σώμα…

Μπράβο κοπέλα μου που προσέχεις τη διατροφή σου και της οικογένειας σου σπανίζει σήμερα αυτό
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια… Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για εμένα και την οικογένειά μου. Η σωστή διατροφή μάς βοηθάει να έχουμε υγεία κι ευεξία… Κι αυτό ακριβώς θέλω να μεταδώσω και στα παιδάκια μου από τώρα που είναι μικρά.
Η δοσολογία είναι τελείως άκυρη που δίνεται
Με 2 ασπράδια, 4 κ.Σ βρώμη και 1 κούπα γάλα είναι αδύνατον να φτιαχτεί μείγμα
Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Αν δεν το στέλνατε, δεν θα ανακάλυπτα ένα λάθος που έγινε… Η σωστή δοσολογία είναι: 3-4 κ.σ. βρώμη, 1 κούπα γάλα και 1 κ.σ. σπόροι τσία. Προφανώς, έσβησα κατά λάθος την δοσολογία για το τσία. Βάζετε σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι, αυτά τα τρία συστατικά και τα αφήνετε από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο. Το επόμενο πρωί, αδειάζετε το μείγμα σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτετε τα δύο ασπράδια και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε σε αντικολλητικό τηγάνι, εγώ ψεκάζω και λίγο λάδι, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Η δυνατή θερμοκρασία της δικής μου κουζίνας είναι 9, οπότε εγώ το μαγειρεύω στο 5. Μόλις ετοιμαστεί από τη μία πλευρά, αναποδογυρίζετε και μαγειρεύετε και την άλλη. Η κουακερόπιτα είναι ένα πολύ δυναμωτικό πρωινό… Σύντομα θα διορθώσω και το λάθος στο άρθρο μου…