Η vegan κουακερόπιτα είναι δυναμωτική, θρεπτική, υγιεινή, χορταστική, γεμάτη πρωτεΐνη, νηστίσιμη, με λίγες θερμίδες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη!
Αν και λατρεύω την κλασική κουακερόπιτα, η vegan εκδοχή της είναι κατάλληλη σε περιόδους νηστείας ή αποτοξίνωσης…
Είναι υγιεινή, θρεπτική, γεμάτη πρωτεΐνη, με λίγες θερμίδες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, και καταπληκτική πηγή ενέργειας!
Για εσένα που δεν έχεις καθόλου χρόνο, ειδικά τα πρωινά, είναι πανεύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της.
Η δική μου vegan κουακερόπιτα
Στην κλασική συνταγή της κουακερόπιτας, για να δέσουν τα υλικά, αλλά και για να έχεις έξτρα πρωτεΐνη, προσθέτεις δύο ασπράδια αυγών…
Στην vegan εκδοχή, αντικαθιστάς κάθε ασπράδι, με μία κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο, μουλιασμένο σε τρεις κουταλιές της σούπας νερό…
– τρεις κουταλιές της σούπας βρώμη (προτιμώ αλεσμένη)
– μία κουταλιά της σούπας σπόροι τσία
– μία κούπα γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
– δύο κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
– έξι κουταλιές της σούπας νερό
Για να απολαύσεις το πρωί μία υπέροχη vegan κουακερόπιτα, πρέπει να προετοιμάσεις τα υλικά από το προηγούμενο βράδυ…
Βήμα 1: Βάζεις την βρώμη, τους σπόρους τσία και το γάλα αμυγδάλου σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι. Ανακατεύεις καλά και το αφήνεις στο ψυγείο όλη τη νύχτα…
Βήμα 2: Το επόμενο πρωί, σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατεύεις τον αλεσμένο λιναρόσπορο με το νερό. Αφήνεις αυτό το μείγμα για λίγη ώρα, περίπου δεκαπέντε λεπτά, στο ψυγείο. Ο λιναρόσπορος απορροφά το νερό και το αποτέλεσμα μοιάζει με ζελέ.
Βήμα 3: Ανακατεύεις τα δύο μείγματα και ρίχνεις το τελικό μείγμα σε ένα μεσαίο τηγάνι, αφού το έχεις ψεκάσει με λίγο ελαιόλαδο.
Απλώνεις προσεκτικά, για να φτιάξεις μία στρογγυλή πιτούλα.
Μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά και από τις δύο πλευρές, σερβίρεις, γαρνίρεις κι επιτέλους απολαμβάνεις!
Η αγαπημένη μου πρόταση για γαρνίρισμα: Μία μπανάνα σε ροδέλες, τριμμένη καρύδα, raw cacao nibs και λίγο σιρόπι από χαρούπι για υπέροχη σοκολατένια γεύση!

Vegan or not vegan?
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αξίζει να εντάξεις στο πρωινό σου την κουακερόπιτα…
Η vegan εκδοχή έχει ήπια γεύση ξηρών καρπών, λόγω του λιναρόσπορου, ενώ η κλασική έχει πιο ουδέτερη γεύση…
Και στις δύο περιπτώσεις, μπορείς να γαρνίρεις με ό,τι άλλο υλικό θέλεις και να απολαύσεις ένα υπέροχο πρωινό γεύμα…
Η κουακερόπιτα είναι θρεπτική, υγιεινή, δυναμωτική, χορταστική, πλούσια σε φυτικές ίνες, με λίγες θερμίδες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη!
Επιπλέον, μπορείς να την φτιάξεις γρήγορα κι εύκολα, σε τρία απλά βήματα…
Μήπως ήρθε η ώρα να την δοκιμάσεις;

Αφήστε μια απάντηση